Novi Sad
26.11.2014.
10:56 > 11:02
Nakon što UO Pozorišta mladih nije podržao finansijski izveštaj koji je pripremila direktorka Tijana Delić, zbog čega je postojala mogućnost da zaposleni u svih 11 ustanova kulture čiji je osnivač Grad ne dobiju plate u novembru i decembru, UO ipak je juče usvojio ova plan.
  • Laki

    27.11.2014 16:56
    Politika u kulturi
    Nisam baš nešto upoznat sa stanjem u ovom pozorištu, al iz iskustva ( zadnjih 20 - tak godina ) - znam jednu stvar - Politiku i bilo kakav posao - ne treba mešati . Gde god se politika i političari umešaju - to sigurno propada. Pa tako i u kulturi . Šta se ovde trpa ta kuvarica ? pošaljite joj sanitarnu inspekciju u kuhinju - verovatno bi našli dovoljno materijala da je suspeduju i izbace sa posla. A nešto se pitam - da li uopšte u tom pozorištu postoji kuhinja ? Šta ta kuvarica uopšte tu radi ?
  • 27.11.2014 10:33
    @ Poznavalac prilika u P.M.
    :)) Pa, znate li vi uopšte šta pišete??? Hahaha! Pa, čija je odgovornost koje se predstave stavljaju na repertoar pozorišta za vreme njenog mandata, ako ne njena? Pa, ako ne valjaju te predstave, za to je DIREKTORKA kriva! To je dovoljan razlog da bude smenjena! Pitajte roditelje kojima je povećala cene ulaznica, pa jedan roditelj sa dvoje dece treba da izvoji skoro HILJADU DINARA da dođe u pozorište! TAKO ona puni blagajnu i hvali se svojim besmislenim finansijskim uspesima! Besmislenim, jer GRAD u potpunosti izdržava celo pozorište, i njenu platu uključujući!!! Pitajte učitelej i nastavnike šta misle! Tražili smo peticiju sto puta da potpisujemo za njenu smenu.
  • Lala

    27.11.2014 09:03
    i dalje se nastavlja
    Kompletna privreda, zdravstvo, pravosudje, pa sada i kultura nam je u kolapsu zbog partijskih kadrova, lezilebovića. Hoće li se neko već jednom dozvati pemeti?
  • Nenad

    26.11.2014 20:34
    Znam i ja po nesto
    Pozoriste mladih bi najpre trebalo biti vraceno deci, jer ona to zaluzuju. Imam dete od sest godina i do sada smo u tom pozoristu pogledali maksimalno dve dobre predstave. Prosle godine, tokom prve godine upravljanja gdjice Delic, imali smo prilike da pogledamo neku bedu od predstave za novu godinu i neku predstavu Ima li deda odelo, koju je rezirala Mrdakoviceva. Bolje da nisam dao pare. A Drzavni posao nije bila njena ideja, znam sasvim slucajno i pouzdano. Da nije bilo coveka, kome ne bih pominjao ime (jer on to ne bi zeleo zbog njegove skromnosti), ne bi bilo famoznog povecanja prihoda pozorista od 400%. Pitajte gdjicu Delic koliko je prihoda ostvareno najskupljom predstavom reditelja Nikite Milivojevica Moj grad.
    Veliku scenu vratite deci i ne naplacujte roditeljima ulaznice, jer su oni samo pratioci! I onako se finansirate iz gradskog budzeta. Dokle god politikanti budu vodili drzavne ustanove, osudjeni smo na mediokritete pune ambicije...
    Nenad
  • 26.11.2014 15:51
    www
    Podsećam sve koji pišu komentare, a koji baš ništa ne znaju o vom pozorištu: ovo je pozorište ZA DECU i to pre svega LUTKARSKO!!!! Najstarije takvog tipa na BALKANU! Dakle, nije ni Brodvej, ni mesto za šou programe i komercijalu! To je pozorište ZA DECU i ima brojnu publiku koja uopšte ne podržava politiku odlazeće upravnice. Mnoge učiteljice žele da potpišu peticiju za njenu smenu, zašto novinari TO ne ispitaju? Gospođa Delić UNIŠTAVA pozorište z adecu, da bi sebi pravila slavu. I raznim glumčićima.
  • Maja

    26.11.2014 15:36
    Unajmljeni komentarišu
    Jao, koliko botova na ovim vestima. Providni ste kao staklo.
  • Gregoric

    26.11.2014 15:35
    sramota...
    Ovo je stvarno sramno... Velika podrska za Tijanu!!! Sramota me i da citam ovakve tekstove o velikim ljudima kao sto si ti... Nadamo se najboljem, i da ce ova politicka gamad sama da se skloni!!! Pozdrav od celog Kosarkaskog kluba Odeon Basket (igraca, trenera, mene kao predsednika), takodje i moje porodice! Ne daj se!
  • Poznavalac prilika u P.M.

    26.11.2014 15:24
    Laž ili istina
    Poštovani Novosađani, LAŽ je da Tijana Delić uništava LUTKARSKU scenu u P.M. Lutkarsku scenu uništavaju REDITELJI koji prave DEČJE predstave koje nisu za publiku koja dolazi četvrtkom, subotom i nedeljom u P.M. Dođite pa pitajte roditelje posle predstave šta misle o tome. Zašto salu puni predstava VUK I JARIĆI (premijera mart 1984), a zašto na predstavi IMA LI DEDA ODELO (režija Emilija Mrdaković) ima prodatih SAMO 8-9 ulaznica...
  • Bane

    26.11.2014 14:47
    Podrska
    Ne znam zašto mi prvi komentar nije pušten... al ok, ukratko, podrška Tijana, tvoje sposobnosti i vrline su doprinele napretku tog pozorišta... Svaka čast.... Sram neka je tih čobana što hoće da poture svoje ljude i da opet upropaste to pozorište koje je konačno oživelo....
  • dule

    26.11.2014 14:30
    Na stranu SPO, delićeva, podrška, kuvarica i sve to, meni je pažnju privukla sledeća stvar: Kakvu vezu ima sindikat zaposlenih sa imenovanjem direktorke? Sindikat se bavi zaštitom interesa radnika a direktora postavlja vlasnik a ne zaposleni. Kad zaposleni postanu vlasnici (što može biti zanimljiv koncept u današnje vreme) onda mogu da postavljaju direktora/direktorku.
  • Orwell Vegan

    26.11.2014 14:18
    Evo sad cu vam reci kakvi su kadrovi u kulturi
    Ovaj sadasnji gradski ministar kulture ne odgovara na email, a ni njegova sluzba. Ako to uopste postoji. Prosla ministarka isto nije odgovarala na email, a nije se odazivala na telefon. Pre nje onaj sto je od ovih sto su sada opozicija isto nije odgovarao na email, ni na telefon, a nije se javljao ni na ulici ako niste bili u njegovoj kliki. Pre njega onaj kosati isto nije odgovarao na email, a krio se po ulici, nije se nikome ni javljao. Eto to vam je samo jedan detalj, a ima toga mnogo vise. Naravno, sve negativno.
  • Kuvar

    26.11.2014 13:48
    A keramičari?
    Ako može keramičar da bude ministar, zašto ne može kuvar?

    Gde je tu demokratija?
  • 26.11.2014 12:50
    Djordje
    Tijanine reci u ovom clanku sve govore.Znajuci da su 9 premijera u godini i znatno povecan budzet cinjenice, bilo kakva pomisao na gasenje te iskre me plasi.Kazem iskre jer Deliceva moze mnogo vise, treba joj dati mogucnosti, a ne ometati ovakvim napadima.Dok kultura stoji politika kolo vodi, to je upravo ono sto neki clanovi SPO-a pokusavaju.Uostalom, pohvale za rad pozorista mladih koje dolaze sa sve strane, cak i od ministra Tasovca, ne lazu.Podrzavam Tijanu.
  • novosadjanka

    26.11.2014 12:21
    Podrska Tijani
    Koliki trebas biti debil pa da se ne vidi o cemu se ovde radi i ko se sluzi prevarama i intrigama, svojstvenim zemlji Srbiji a ko radi, ponasa se, po vrednostima koje bi Srbija trebala da postuje i pocne da primenjuje. Podrska Tijani!
  • Miroljub

    26.11.2014 12:14
    Jeli ovo realno!?!?!
    Pa najbolje bi bilo da se kuvarice organizuju da nam budu ministri i finansija i kulture...kako je krenulo, na dobrom smo putu!
  • Sve

    26.11.2014 12:04
    govori o SPO-u
    Kadar SPO-a koji obavlja javne nabavke je po stručnoj spremi kuvarica, šta dalje da pričamo.

    Ukoliko bude pravde mnogi članovi vladajućih stranaka će završiti u zatvoru.
  • daca

    26.11.2014 11:53
    jaoooo
    Jao si ga nama kada kada se lokalni politicari bave kulturom!!!!
  • marko

    26.11.2014 11:52
    u poslednjih godinu dana sam počeo da idem češće u pozorište, nisam imao pojma o ovome, ali im je program postao kvalitetniji. bolja zabava kod njih nego u areni dok gledam blokbastere klišeizirane. vratite osobu koja je to napravila i koja zna šta radi, nećemo opet da čitamo o prebijanju zaposlenih u pozorištu mladih i sličnim sramotama.

    a gospoda glumci ervin i ivan đurić su najkulji carevi totalni kao ian mekkelen i patrik stjuart, prave od tog pozorišta brodvejsko zezanje totalno
  • Mira

    26.11.2014 11:36
    !!!
    "Ne bih se bavila diletantskim pokušajima diskreditacije nezavisnog pozorišta i kulture. Svi navodi UO su netačni i pravno pobijeni, a prava adresa za odgovore je Uprava za kulturu i Skupština grada. Oni u ime građana Novog Sada treba da odluče da li žele pozorište kojim će se upravljati na način na koji to želi SPO, po modelu poznatom svim Novosađanima, ili za svoje građane žele pozorište koje je za godinu dana imalo 9 premijera, uvećalo sopstvene prihode 400% i vratilo publiku u salu"

    Mislim da posle ovoga vise i nemamo o cemu da pricamo, sve je jasno. I NARAVNO da iza Deliceve stoji ceo ansambl, zasto i ne bi kada su napokon imali dovoljno dobrog direktora i pozoriste koje je licilo na pozoriste... Podrska Tijani!!!
  • 26.11.2014 11:36
    Reći ću samo: Fuj!
    Jer ono što bih rekao kao komentar nijedan administrator nebi objavio jer se protivi pravilima lepog ponašanja.
  • Analiticar

    26.11.2014 11:11
    analiza
    Godinama citam o ovom pozoristu i to samo o nekim problemima sa direktorima, a nisam cuo da ima neka predstava po kojoj je poznato pozoriste i za koju predstavu se trazi karta vise. Jedino resenje za ovo a i ostala pozorista u gradu je da se skinu sa budzeta, pa ce onda da da pogode kako treba da se radi, a ne da se bore za sto udobnija mesta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna